Élettel teli edzés Neked!

Blog

Aquabag - A Víz ereje

Gaál Attila
Gaál Attila
2022.01.28 15:28
Aquabag - A Víz ereje

Dinamikusan változó ellenállás? Miért is van erre szükségünk?

Gondolj csak bele! A fitneszben lévő gyakorlatok 99%-a szimpla gyakorlatvégrehajtás reakció, koordináció és ügyességi kihívás nélkül. Minden csak az erőről és a fogyásról szól. Persze ezek is fontosak de nem nyújtanak eleget.

Mozgás, sportolás, hétköznapi élet során rengeteg olyan kihívással találkozunk amikor gyorsan és jól kell reagálnia a testünknek a környezetből jövő ingerekre. Ennek Number #1 eszköze az Aquabag :)

Nem szeretjük a monoton feladatokat- ezt már tudjátok rólunk. Persze nagyrészt rajtunk múlik mennyire tesszük izgalmassá és mozgalmassá az edzésünket. Ebben segítségünkre lehetnek különféle eszközök (tudjátok, nálunk No.1. a Stability Board! :)  azonban ha nem vehetünk meg mindent, mi lenne az az egy amit még biztosan szívesen beépítenénk a mindennapjainkba? 
Ez az eszköz nekünk az Aquabag, amelynek számos változata létezik már méretben, formában, színben is találhatunk különbözőeket. Egyben azonban megegyeznek, kedvünk szerint kalibrálhatjuk őket, egy családban így akár többen is tudják használni, testsúlyukhoz, testmagasságukhoz és edzettségükhöz igazítva. Nevével ellentétben nem kell félnünk hogy vizesek leszünk, így nem csak nyáron ajánljuk a használatát. Beltérben, szabadban, bárhol összehozhatunk vele egy színes és igen fárasztó edzést. Ahogyan a videóban is elhangzik, nagy segítségére lehet az olyan sportolók számára akik hirtelen nagy erők megfékezésére esetleg teljes megállítására kényszerülnek a mindennapjaikban.
Talán a képeken nem is látszik, de kevés beletöltött víz is igen nagy munkára készteti a testet, az egyensúlyunk megtartása hamar célfeladattá válik a használata közben. Gyors-dinamikus és lassú-egyensúlyi feladatok akár felváltva végezhetőek vele, higgyétek el, nagyon hamar el fogtok fáradni!
Kifejezetten ajánljuk csoportos és személyi edzőknek, remekül beépíthető funkcionális köredzésekbe, sportolóknak sportágspecifikus edzésekhez- nem csak alapozó időszakban.
Gyerekeknek is szuper, játékos feladatokkal kombinálva. Bátran próbáljátok ki Stability Boardon is-ha szeretitek a kihívásokat!
Bármilyen kérdésetek lenne az aquabaggel kapcsolatban, keressetek minket bátran! 
Webshopunkban is megtaláljátok őket különféle kiszerelésben: https://stabilityworkout.hu/aquabag 
Amennyiben érdekelnek további videók az aquabag témájában, nézz szét a Youtube csatornánkon!