Élettel teli edzés Neked!

Az Aquabag használata

Az Ultimateinstability™ termékei az instabilitást és folyamatos változást használják a mozgásminták letisztulásához, és a hatékonyabb mozgás eléréséhez. Az Aquabag-ekkel való edzés segíteni fog Neked:

  • A stabilitásod fejlesztésében (törzs stabilitás, valamint statikus és dinamikus stabilitás)
  • A mozgás minőségének, mozgásminták javításában
  • Jobb mozgáskontroll kialakításában
  • Prevencióban: gyenge pontok felfedezésében és korrigálásában
  • Rehabilitációban: a felépülési folyamatok meggyorsításában

 

"Miért mozgunk olyan fixen, kiszámíthatóan edzés közben - állandó gyakorlatokkal, állandó ismétlés & szériaszámokkal, amikor az életszerű helyzetek alapvetően hirtelen, váratlanul, kiszámíthatatlanul történnek?”
Paul Venner - az Ultimateinstability alapítója


Az Aquabag/ball ( vízzel töltött zsákokban és labdákban) lévő víz kiszámíthatatlansága és dinamikussága hozzásegít a jobb ízületi stabilitás, törzserő, koordináció és egyensúly kialakításához.

Készítsd fel testedet a a sportági- és élethelyzetekre! Reagálj jól a folyamatosan változó helyzetekben!
A változás az egyetlen állandó, amire ezek a sporteszközök tökéletesen felkészítenek Téged úgy, ahogy semmilyen más eszköz nem képes! Aquabag®-ek alkalmasak mindarra, mint amire egy homokzsák, bolgár zsák vagy kettlebell extra dimenziót adva a víz mozgása által az edzésednek.

 

Nézd meg rövid bemutatónkat a vízzel töltött zsákok, labdák és táskákról (Hydrovest), azok használatát, és azt, hogy miért is érdemes velük edzeni. A termékekre kattintva további tartalmakat láthatsz!

 

Mindegyik termék könnyen megtölthető, felfújható; könnyen szállítható, tömege pedig kevesebb mint 1kg (víz nélkül). Mutatjuk mennyire egyszerű! Bárhol edzhetsz vele!

 

Ultimateinstability termékek használata

Az Aquabag:Nézd meg az Aquabag használatához készített videóink listáját >>


Aquabag®-ek alkalmasak mindarra, mint amire egy homokzsák vagy bolgár zsák extra dimenziót adva a víz mozgása által az edzésednek. 4db fogantyúja segítségével különböző fogások valósíthatóak meg vele. Tudod őket úgy is fogni, mint egy rudat, de úgy is mint egy kézisúlyzót. Statikus és dinamikus gyakorlatok megvalósítására egyaránt alkalmas.

Gyakorlatanyagát 3 részre osztjuk:

  • inBalance: Amikor a vizet balanszban kell tartanod - vagyis törekedned kell a minél kisebb hibázásra, elmozdulásra.
  • inPact: Amikor a cél a víz minél dinamikusabb mozgatása. A “cső” egyik feléből a vizet minél robbanékonyabban átjuttatjuk a másik oldalra. Ezáltal mind a törzs, mind az ízületek extra kihívások elé vannak állítva.
  • inSync: Amikor a zsákban lévő víz a testünk dinamikáját követve mozog.

 

AquaballNézd meg Aquaball bemutató videónkat >>


Aquaball-ok használhatóak úgy, mint egy kettlebell, medicinlabda vagy súlylabda, mely a benne mozgó víz miatt extra dimenziót ad a gyakorlataidnak. Kiszámíthatatlansága és dinamikussága hozzásegít a jobb izületi stabilitás, törzserő és egyensúly kialakításához.

Az S és M méretű Aquaball-okon több fogantyú helyezkedik el, ami segítségével rengeteg gyakorlat végezhető velük.

 

HydrovestNézd meg a Hydrovest bemutató videónkat >>


Hydrovest segítéségével szó szerint felvértezed magad a víz erejével. Mivel a kezek és lábak szabadon maradnak így lényegében bármilyen mozgás megvalósítható a Hydrovest-et használva. A hátizsákban folyamatosan mozgó víz extra kihívás elé állítja koordinációnkat, erőnket, ízületi és törzsstabilitásunkat, core izmainkat. Ezért is annyira jó az időskori prevenciótól kezdve az élsportolók edzéséig bárkinek.

A víz által létrehozott instabilitás segít, hogy fejleszd dinamikus stabilitásodat, optimalizáld mozgásmintáidat, növeld a mozgástanulásod sebességét és a kontrollt mozgásod felett. Segítségével folyamatosan felfedezed tested mozgásának határait. Ezáltal megtanulsz jobban reagálni a folyton változó környezetre, aminek élvezni fogod pozitív hatásait a mindennapi élet, a sportsérülés megelőzés és rehabilitáció során egyaránt.

A Hydrovest úgy lett kialakítva, hogy minden testtípushoz és minden fittségi szinthez passzoljon. Legyél idősödő személy, aki egy csípő sérülésből kifolyólag szorul rehabilitációra, vagy rugby játékos, akinek a célja a minél tökéletesebb elkapás és passzolás, a Hydrovest segít, hogy elérd céljaidat.


Eltérő testméret, eltérő mellény

A mellény 2 méretben érhető el. Férdiaknak (160-210cm) az M/L mellény ajánlott. Nőknek és gyerekeknek az (140-180cm) S/M mellény lett kifejlesztve, speciális ergonómiai kialakítással.

 

Mire jó a Stability Board?    Stability board alapok    Gyakorlatok / edzéstervek    Kihívások haladóknak