Élettel teli edzés Neked!

Blog

Reméljük láttátok ezt a bejegyzésünket, amiben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, miért jó ha olyan edzésben van részed, amit élvezel is.
Nem csak mert hosszútávon ez lesz a fenntartható állapot és nem csak mert "mi úgy gondoljuk". Az időnk drága, ha igénybeveszed- a kondibérletet vagy a személyi edzőt is- drága. Valamivel mindenképp fizetsz, vagy a pénzeddel vagy az időddel.


Olyan mozgásforma melyben a képességeinket komplexen fejlesztjük. Tehát nincsen mellnap, meg lábnap hiszen az életben, sportolás során izmaink sem önálllóan hanem csapatban dolgoznak. Illetve képességek terén nem csak erőt, állóképességet fejlesztünk, hanem nagy hangsúlyt kapnak további fontos képességeink is, mint pl: egyensúly, koordináció, ügyesség, ritmusérzék stb.

Szerencsére hazánkban is egyre elterjedtebbek a szabadtéri edzőpályák, úgyis mondhatnánk- felnőtt játszóterek. A fővárosban és vidéken is lehet velük találkozni, de egyre inkább feltűnnek erdei környezetben is.
Van, amelyik nagyon népszerű, de olyat is látni, ami szinte mindig magányosan áll.
Mi lehet ennek az oka? Ki tudjuk rendesen használni ezeket a parkokat?

Dinamikusan változó ellenállás? Miért is van erre szükségünk?

Gondolj csak bele! A fitneszben lévő gyakorlatok 99%-a szimpla gyakorlatvégrehajtás reakció, koordináció és ügyességi kihívás nélkül. Minden csak az erőről és a fogyásról szól. Persze ezek is fontosak de nem nyújtanak eleget.

Mozgás, sportolás, hétköznapi élet során rengeteg olyan kihívással találkozunk amikor gyorsan és jól kell reagálnia a testünknek a környezetből jövő ingerekre. Ennek Number #1 eszköze az Aquabag :)

Ezt a videót azért készítettem, hogy új vendégeim képet kapjanak arról, hogy én mit képviselek. És jó döntést tudjanak hozni. Ha szimpi vagyok és a koncepcióm is az, akkor dolgozzunk együtt egy közös célért. Ha pedig nem én vagyok, aki szerinte a megfelelő partner ebben, akkor ne raboljuk egymás idejét! :)

Az M4 Sport Szabadidő című adásában ezúttal a mozgás, a sportolás év eleji újrakezdéséről beszélgetünk. Mik az ilyenkor elkövetett alapvető edzéssel és táplálkozással kapcsolatos hibák? Hogyan érdemes edzeni? Hogyan érhetjük el edzéssel, külalakkal és életmóddal kapcsolatos céljainkat? Többek között ezekről a témákról is szó lesz, majd különböző gyakorlatokon keresztül bemutatjuk szinte az egész test alapos átmozgatását. 

Legyen sérülésmentes és (siker)élményekkel teli az idei síelésetek, snowboardozásotok!
Egyensúly és koordinációs gyakorlatokat, amelyek felkészítenek a síszezonra. Gaál Attilát erőnléti és személyi edző többek között a Free Ride Club síversenyzőinek is az edzője.

Legyen ez a legelső lépés az egészséges és fitt önmagad felé!

Ősszel sokan kezdenek életmódváltásba. De persze bármely időszak alkalmas lehet a kezdésre, újrakezdésre!Az emberek egy része az ünnepekre szeret úgy-is-felkészülni, hogy a testét is formába hozza- ha esetleg a "nyári forma" nem jött össze, vagy azóta úgy érzi elengedte magát. Tehát új évszak, újrakezdés, célok, vágyak, tervek. A megvalósítás azonban ennél sokkal összetettebb. Ebben segítünk most nektek, hogy ne féljetek megtenni az első lépéseket!

Egészséges gerinc, fájdalommentes mozgás, törzserősítés

A gerinc egészsége, ereje és hajlékonysága minden mozgásnak az alfája és az omegája. De vajon elég időt szánunk edzés közben az ő megerősítésére? Megfelelő módon, minden irányban és mozgástartományban fejlesztjük? Ezt szeretnénk most tisztázni, mielőtt mindenki belefog ismét a "nagy elhatározásba" a test és izomépítés terén.

Van aki a társaság miatt jár le az edzőterembe és van aki imád fürdőzni az elismerő pillantásokban, sőt, olyan is akad aki nem szereti ezeket a zárt helyeket és úgy dönt, meghagyja másoknak az edzőtermi élményt, a zsúfoltságot, a monoton zenét és az elhasználódott levegőt. Elmeséljük, mi hova és miért tesszük le a voksunkat!

Az egyensúlyozó deszkával kapcsolatban elsőre mindenkinek az egyensúly fejlesztés jut eszébe - érthető módon. :) Azonban többek között a reakcióidő fejlesztésére is kifejezetten alkalmas ez az eszköz, hiszen miközben a talpunk és a deszka alatt folyamatosan mozgásban van a henger testünknek minden pillanatban fel kell dolgoznia az új helyzetet és pontosan, precízen reagálnia kell, hogy egyensúlyban tudjunk maradni.

Tudod mi a legnagyobb probléma a plankekkel? Ugyanazt a monoton, semmit nem érő verziót csinálja szinte mindenki. Amikor az edzés szóba kerül mindenkinek elsők között jut eszébe a plank / statikus alkartámasz nevű gyakorlat. Erről osztom meg gondolataimat a videóban és írom le itt is Nektek a lényeget :)

Az ősz beköszöntével talán még többen vágnak neki az erdőnek-mezőnek, hogy futócipőben fedezhessék fel a tájat, csodálhassák meg az évszak adta gyönyörű színeket, és enyhe időben élvezhessék a terep adta kilométereket. Mindez pont olyan idilli és csábító, mint amilyennek hangzik!

Nem csak áruljuk a termékeket, hanem 100%-ig hiszünk bennük, napi szinten használjuk őket. Az instabil eszközök és változó ellenállások elméleti hátterét és gyakorlati felhasználhatóságát talán nálunk jobban senki nem ismeri hazánkban! A folyamatos szakmai fejlődés és kreatív kísérletezés életünk egyik mozgatórugója. Így a tudás és gyakorlattár csak bővül :)

Miért érdemes tőlünk vásárolni? I. rész

Legyen szó akár egyensúlyozó deszkáról (balance board, stability board) vagy Ultimateinstability termékekről (vízzel töltött zsákok,labdák,mellények) Nálunk kapja a legjobb minőséget!