Élettel teli edzés Neked!

Blog

Találd meg a megfelelő edzőt és edzésformát!

Gaál Attila
Gaál Attila
2021.10.26 15:22
Találd meg a megfelelő edzőt és edzésformát!

Legyen ez a legelső lépés az egészséges és fitt önmagad felé!

Ősszel sokan kezdenek életmódváltásba. De persze bármely időszak alkalmas lehet a kezdésre, újrakezdésre!Az emberek egy része az ünnepekre szeret úgy-is-felkészülni, hogy a testét is formába hozza- ha esetleg a "nyári forma" nem jött össze, vagy azóta úgy érzi elengedte magát. Tehát új évszak, újrakezdés, célok, vágyak, tervek. A megvalósítás azonban ennél sokkal összetettebb. Ebben segítünk most nektek, hogy ne féljetek megtenni az első lépéseket!

Szinte minden edzőterem kínál személyi edzést a szolgáltatásai között. Sőt egyre több edző tart már egész évben szabadtéren is edzéseket. Ebben nem tehetünk mást, jóhiszeműek vagyunk, reméljük hogy az illető felkészült, valódi tudás áll mögötte, nem csupán egy hétvége alatt végezte a képzést-azt is közepes eredménnyel. Fontosnak tartjuk hogy elmondjuk, van választási lehetőség. Nem kell annál az edzőnél maradnunk akinél nem szeretnénk, csak azért mert oda fizettünk be hosszabb távra. Mindig van választási lehetőségünk. Ahogy az élet minden területén, itt is lehetséges hogy nem passzolnak az irányelveink, nem passzol a stílusunk vagy az elképzeléseink. 


A futócipő remek példa erre, hiszen ebből van olyan ami széles lábfejűeknek készül, van ami a süllyedt bokát tartja megfelelően, puhább vagy keményebb, aszfaltra vagy terepre készült- mind mind más igényekhez igazodik, de alapjában véve mindegyik futócipő. Hogy megtudjuk melyik való nekünk, ki kell próbálnunk többfélét, de hogy megtudjuk melyik az igazi, használnunk is kell. 

A videóban részletesen kifejtve adunk tanácsokat arra nézve, miket gondolj át mielőtt belekezdenél az edzésbe. Természetesen még rengeteget tudnánk erről mesélni, akár a saját példáinkon keresztül. Azonban ez most a Te utad, a Te választásaid, indulj neki előítéletek nélkül, tiszta lappal!

Mielőtt edzőt vagy edzést választanál, gondolkodj el ezeken a pontokon és reméljük hozzájárul ahhoz hogy jó döntést hozz, hogy jó ember, jó edző mellett tedd le a voksodat:
1. Határozd meg a céljaidat, vágyaidat.
2. Legyél tisztában a képességeiddel.
3. Válassz megfelelő mozgásformát.
4. Válaszd meg a neked megfelelő edzőt.


Szerencsére az interneten már könnyű rákeresni akár megadott kulcsszavak alapján is a neked tetsző, megfelelő mozgásformára vagy edzésre. Ma már választhatunk úgy is hogy koedukált légkörben szeretnénk edzeni, vagy csak nőkkel, csak férfiakkal. Vannak diszkrét edzőtermek és vannak olyanok ahol az egész hely sugározza hogy itt óriási, vég nélküli bulizás megy. Ennek ellenére is lehetséges hogy nem az lesz végül a befutó amire először igent mondtunk, így mindenkit arra bíztatunk hogy minél több helyen és minél többféle órán vegyen részt, biztosan lesz olyan, ahol úgy érzed majd- ezt kerestem, ez a nekem való hely/ edző / csoport.


A Stability Workout, mint csoportos óra elérhető egyre több fitneszteremben. ( melyről ITT tájékozódhatsz is)
Illetve Gaál Attila szabadtéren tart személyi edzéseket télen- nyáron. ( melyről ITT tájékozódhatsz)


Ha a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerülne, nyugodtan keress minket! Mi is egy megfelelő úton jutottunk el oda ahol most vagyunk, bátran és örömmel próbáltunk ki mindent amire lehetőségünk támadt! Járj nyitott szemmel és nyitott szívvel, biztosan megtalálod amit keresel.