Élettel teli edzés Neked!

Blog

Felkészülés a síszezonra

Gaál Attila
Gaál Attila
2021.12.03 06:50
Felkészülés a síszezonra

Legyen sérülésmentes és (siker)élményekkel teli az idei síelésetek, snowboardozásotok!
Egyensúly és koordinációs gyakorlatokat, amelyek felkészítenek a síszezonra. Gaál Attilát erőnléti és személyi edző többek között a Free Ride Club síversenyzőinek is az edzője.

 

Túl sokan mennek el úgy síelni, snowboardozni, hogy előtte elég inaktív életet éltek. Így a várva várt sítúra akár rosszul - sérüléssel, kudarc élménnyel is végződhet. 

Ezért hoztunk Nektek bárhol végezhető egyensúly és koordinációt fejlesztő gyakorlatokat. Érdemes néhány hónappal a síelés előtt elkezdeni készülni. Higgyétek el sokkal nagyobb élmény lesz így a csúszás. 

Nem mellesleg a mindennapi testmozgás mind a testednek, mind a lelkednek nagyon sok pozitív mellékhatással szolgál! :)

Ezek a gyakorlatok hozzásegítenek ahhoz,
hogy stabilabban tudj megállni a lábadon és a síléceken
hogy erősebb legyen a lábad -jobban bírd a kanyarokat és a terheléseket
hogy jobb legyen a lábad állóképessége és tovább bírd a csúszást
hogy jól tudj reagálni a kívülről jövő ingerekre ( akár a talaj irányából: bucka érkezik, akár felülről – egy társ, oszlop stb.)


Az 5-ből 4 gyakorlat eszköz nélkül elvégezhető. Ezekkel önmagában nagyon szépen erősítheted a lábad erejét, koordinációját, egyensúlyát is. Ha szeretnéd még magasabbra emelni koordinációs és egyensúlyi kihívást edzésedben, gyerekeid edzésében és ezáltal értelemszerűen ügyesebbé válni akkor ajánljuk figyelmedbe a Stability Board-ot, mellyel otthon is tudsz edzeni. És persze azt se felejtsétek el, hogy a Free Ride Club profi oktatói várnak Titeket szeretettel a műanyag sípályájukon Budaörsön, amennyiben kezdőként szeretnél egy kicsit nagyobb magabiztosságra szert tenni a havon!

• Síiskola: http://www.freerideclub.hu

 

Ha szeretnéd egyensúly és koordinációdat még magasabb szintre emelni ajánljuk figyelmetekbe kifejezetten Stability Board-on végzett gyakorlatainkat!

Bár elsőre nehéznek tűnhetnek, de az alapokkal indulva néhány hét alatt Te is nagyon nagy fejlődésen mehetsz keresztül! :)

Nézz szét Stability Boardjaink között! :)