Élettel teli edzés Neked!

Blog

Street Workout Park használata kreatívan

Gaál Attila
Gaál Attila
2022.04.07 13:37
Street Workout Park használata kreatívan

Szerencsére hazánkban is egyre elterjedtebbek a szabadtéri edzőpályák, úgyis mondhatnánk- felnőtt játszóterek. A fővárosban és vidéken is lehet velük találkozni, de egyre inkább feltűnnek erdei környezetben is.
Van, amelyik nagyon népszerű, de olyat is látni, ami szinte mindig magányosan áll.
Mi lehet ennek az oka? Ki tudjuk rendesen használni ezeket a parkokat?

Sokan vannak, akik itt sem szeretik ha nézik őket, vagy magukra vonják mások figyelmét, pedig ezen a helyszínen tényleg nincs olyan gyakorlat ami "rossz" lenne, az eszközöket sem lehet elrontani, a lényege pont az, hogy az edzésünknek csak a képzelet és saját fizikai korlátaink szabjanak határt.
Persze vannak alapvető szabályok, amit érdemes betartani, mint például a bemelegítés és a nyújtás fontossága, törekedni arra hogy tiszta és rendezett maradjon a pálya, hogy ne zavarjunk másokat és hogy ne üldözzünk el senkit, aki kezdőbb vagy tanácstalanabb nálunk!

Ha van a közelünkben ilyen pálya, megfigyelhetjük mikor vannak a legkevesebben-általában éjszaka-, de ha inspirációra vágyunk, mehetünk pont akkor is amikor sokan vannak, így ötleteket meríthetünk mások gyakorlataiból. A lényeg hogy engedjük szabadon a bennünk élő gyereket, érezzük jól magunkat. Senkinek semmit nem kell ott bizonyítanunk, élvezzük amit csinálunk, használjuk ki a lehetőségeket és persze, ha szeretnénk, kérjünk tanácsot vagy segítséget a rutinosabb felhasználóktól!
Akár kezdő vagy, akár nem, ezt a két videót mindenképpen ajánljuk megtekintésre, végigmegyünk a gyakorlatok típusain, az eszközökön. Fontos hozzátenni, hogy ez a mi nézőpontunk és ennek millió variációja lehetséges, akár kiegészíthetjük a pályát saját eszközökkel is- pl. TRX, Stability Board, különféle kötelek, labdák, súlyzók...
Az egyik legnagyobb előnye az edzőtermekkel szemben hogy ingyenes, bármikor a rendelkezésre áll 0-24, a szabadban van, tehát nem áll fent a fertőzésveszély, a "teremszag", vagy a másik ember túlságosan is hangos motivációs zenéje. Egyébként is itt van már a tavasz, aztán a nyár, barnulni is lehet és mindemellett a testedet is rendesen átmozgathatod.

 


Egy korábbi videónkban ara is kitértünk, hogy esős időben mennyi ilyen hely felszabadul és lehet csak a miénk pár órára, ez itt elérhető.


A teljes test edzésére, fejlesztésére lehetőségünk van a street workout parkokban, a videókból pedig azt is megtudhatod hogyan, ha mégis maradt volna benned kérdés, vagy csak tovább bővítenéd a tudásod erről a témáról, esetleg tippet keresel hogy hol vannak a legjobb ilyen pályák, keress minket nyugodtan üzenetben a Facebook vagy az Instagram oldalunkon.