Élettel teli edzés Neked!

Blog

Újrakezdés - M4 Sport műsora

Gaál Attila
Gaál Attila
2022.01.28 15:03
Újrakezdés - M4 Sport műsora

Az M4 Sport Szabadidő című adásában ezúttal a mozgás, a sportolás év eleji újrakezdéséről beszélgetünk. Mik az ilyenkor elkövetett alapvető edzéssel és táplálkozással kapcsolatos hibák? Hogyan érdemes edzeni? Hogyan érhetjük el edzéssel, külalakkal és életmóddal kapcsolatos céljainkat? Többek között ezekről a témákról is szó lesz, majd különböző gyakorlatokon keresztül bemutatjuk szinte az egész test alapos átmozgatását. 

Januári újrakezdés vagy még csak az első Start?
Sokan rutinszerűen állnak rá a mozgásra az új év kezdetével egy időben. De meddig tart ki a lelkesedés?
Mik segíthetnek abban hogy ez minél tovább kitartson?
Egyértelmű hogy a kitűzött céljaink azok, amik segítenek bennünket ebben, de nem csak hosszútávra kifutó célok ezek - tudjuk hogy kell a beach body, de hol van még a nyár?- hanem rövid távokban, a "résztávokban" is érdemes gondolkodni! A legtöbben túl szigorúak önmagukkal szemben, így a célok és az eszközök is eltorzulnak. Túl sokat szeretnének fogyni, túl rövid idő alatt, sok izmot felszedni, kalóriadeficittel megtámogatva mindezt, aminek következményeként egy túlhajszolt, éhező, csalódott ember fog visszanézni rájuk a tükörből. Sokan még mindig hiúságból nem mernek személyi edzőhöz fordulni rögtön, inkább a négy fal között kezdik meg a próbálkozásaikat több-kevesebb sikerrel. 
Az a javaslatunk hogy inkább álljunk hozzá úgy, mint egy összetett projektfeladathoz, amiben kifejezetten hasznos a külső segítség kérése. Ennek egy szelete a mozgás, egy másik szelete az étkezés és ne felejtsük el mindeközben a mentális egészség részét sem! A "projektünk" hosszú távra szól, a rövidtávú célkitűzések pedig megfelelő visszaigazolást adnak az eddigi sikerekről vagy épp sikertelenségekről. Mindig jogunkban áll újraírni a programot, vagy változtatni annak egyes elemein, de ha már belevágtunk mindenképpen "futtassuk le" az egészet, mert csak így tudjuk a végén megfelelően kiértékelni -kielemezni azt, majd hosszútávon következtetéseket levonni belőle. 
A komplex szemlélet hatja át tehát a mi filozófiánkat, ahogyan ezt eddig is kommunikáltuk és tesszük is majd a jövőben. A fogyás, a mozgás elkezdése, újrakezdése komplex folyamatok amik az egész testünkre, egészségünkre, lelkünkre hatnak. Mindeközben általánosan is funkcionálnunk kell az élet többi területén a munkában, a családunkban, a barátaink körében. Ezért sem mindegy mennyire vesszük komolyan ezt a rólunk szóló "projektet"! 
Amennyiben ötletekre, feladatokra lenne szükséged a YouTube csatornánkon rengeteg edzésvideót találsz!
Többek között arról, hogyan mozogj bárhol, kreatívan!
Ha további segítségre lenne szükséged az edzés-fogyás-mozgás témakörében, keress minket bátran emailben vagy instagram üzenetben!
Személyi edzéseimet továbbra is a Citadellánál tartom. Akit érdekel bővebb infókat itt talál: